Translate

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 3ΓΕΡΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ
Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΨΑΧΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ  ΔΑΣΗ . Η ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ ΧΕΛΩΝΑΣ


ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 / ΤΟΥ " ΠΑΝΟΥ Η ΣΤΕΡΝΑ
ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΙΑΒΑΤΗΣ , ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΧΥΘΗΚΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΡΩΩΝ.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ, ΤΟΥ " ΠΑΝΟΥ Η ΣΤΕΡΝΑ"ΟΠΟΥ ΤΟ 1822 ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ  ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΩΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ.

ΑΠΟ
http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/25298
=== Λένε, πως αν αρχίσεις και γίνεσαι εύκολα ευσυγκίνητος, πάει …γέρασες!!! Δακρύζω. Μπορεί πολλές φορές να μη σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, αλλά άλλες τόσες συγκινούμαι σαν μικρό παιδί.
  === Αλλιώς σχεδιάζουμε, ή νομίζουμε ότι σχεδιάζουμε τη ζωή μας και αλλιώς η ζωή τα φέρνει.
  === Η πλάκα είναι, ότι πράγματα που θέλεις αλλά δεν μπορείς να κάνεις για διάφορους λόγους, αυτά εκτελούνται, λες και γίνεται με σιωπηρή ιεροτελεστία, κατ΄ εντολή της υπέρτατης και αόρατης δύναμης του πραγματικά Θεϊκού. Δεν έχω ζητήσει από κανέναν κάτι και όμως βλέπω να πραγματοποιούνται πράγματα, που έχω ευχηθεί, να αξιωθώ να μπορέσω να κάνω.
   === Δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτά τα μικρά και ωραία, αλλά για μένα και θαυμαστά, είναι που με κάνουν να πιστεύω στον Θεό. Ξέρετε, πολλές φορές, έχω πει στα παιδιά μου, πως αν πάνε σε ένα απομακρυσμένο μέρος, ακόμα και έρημο και σηκώσουν μια πέτρα, από κάτω θα ανακαλύψουν έναν ολόκληρο κόσμο, που ποτέ δεν θα φαντάζονταν ότι υπάρχει και θα τον δουν.
   === Αυτό που με συγκίνησε χθες και κρατάει ακόμα, είναι η έκπληξη που ένιωσα από μια πραγματική φίλη, τη ΚΥΡΙΑ Βασιλική Μπισμπικοπούλου, από τα ηρωικά Ψαχνά Ευβοίας. Μου έστειλε νέες φωτογραφίες από «Του Πανού τη Στέρνα» το ακριβές σημείο, όπου άφησε τη τελευταία του πνοή, ο αδελφός του προ-προπάππου μου. Ο καπετάν Κώτσος Δημητρίου (Αρβανίτης), το πρωτοπαλίκαρο του καπετάν Αγγελή Γοβιού, στις 28-3-1822, άφησε τη τελευταία του πνοή έξω από τα Ψαχνά Ευβοίας, «στου Πανού τη Στέρνα» αποκεφαλίστηκε νεκρός και οι τουρκαλβανοί περιέφεραν το κεφάλι του και το κεφάλι του Αγγελή Γοβιού στα τριγύρω χωριά και εκτέθηκαν σε δημόσια θέα στη Χαλκίδα.
   === Εφέτος, 190 χρόνια μετά, η Ομοσπονδία πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, τίμησε στις 29 Μαρτίου 2012 τους ήρωες της Ευβοϊκής επανάστασης και σε ανάμνηση του φρικτού θανάτου τους, τοποθέτησε μαρμάρινη πλάκα «στου Πανού τη Στέρνα» σαν ελάχιστο φόρο τιμής.


 === Θέλω ακόμα μια φορά, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στη ΚΥΡΙΑ Βασιλική Μπισμπικοπούλου, αλλά και τον θαυμασμό μου, γιατί κάνει μεγάλο πολιτιστικό αγώνα για να σώσει θέματα που πάνε να εξαφανιστούν από τη πλούσια ιστορία της περιοχής Ψαχνών.
=== Επίσης ευχαριστώ και ευγνωμονώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας, για την ευγενική πρωτοβουλία τους, να συμμετάσχουν στην ανάδειξη του ιστορικού σημείου, που εκτελέστηκε ο καπετάν Κώτσος και τα παλικάρια του.

Ο Μεγαλοδύναμος Θεός να είναι γενναιόδωρος σε όλους σας και στις οικογένειές σας.
Για όσους δεν κατάλαβαν, αυτό το τιμητικό αφιέρωμα στον καπετάν Κώτσο και τα παλικάρια του, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΩΘΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΩ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ — ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ — ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑΠΑΤΡΕΛΑΣΗ 2012/  ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ : Β.Μ.
                         ΦΩΤΟ  : NIKOΣ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου